Saturday, July 14, 2012

updating blog after 4 months.

assalamualaikum wbt

been a while since the last tyme I wrote and membebel here. the last entry was on march 18..four months..phewwwww berkotak2 tisu habes kalau org yg allergic habuk lalu kt blog ni..*stretch here n there,lama kot tak perah otak n menaip pnjg lebar* well,so many things happened within this 4 months.the 2nd batch of usim's medical school pon da selamat grad..afiq pon dah nikah..irma hasmie pon da selamat nikah dgn inchee redza hensem *tetbe haha* kalau nak ckp pasal cik noor aiman ni..the 2nd pro exam settel!  my result was not dat good compare to hawa (fyi,hawa is the best student) *spe suro compare dgn hawa bijak*..but still bole laa nk pass usim punye medical skul.orait laaa tu.result tu ponn setimpal dgn usaha,nak ikotkan usaha last minit mmg seciput jela...brjaya lulus pon saya yakin doa mama,abah n kawan2 sekeliling.seriusly! alhamdulillah..:)

the thing is,someone asked..why u really like buat countdown to ur exam..mcm da nk final exam n trus grad..padahal baru year3..?oke mehh makcek gugu nak ceghite skit..1st,u try laa masuk mana2 medical skul..kalau smpai tahap kronik,even final sem1 pon awak akan buat countdown..TAK TIPU! for da past 2nd pro exam,sy even wt countdown kt fon sndri,tak ke tertekan tiap2 ms tgk..blom kire kt desktop lecture hall..pon countdown jugak,stiap kali lecture terpampang dpan mata..tensi takyah ckp laaa,tp it's a good reminder,kalau x mmg tak sedar diri nk exam. kan kwn2..oke then why 2nd pro?1st ble?ade smpi 6th pro ke? erkkk oke itu drama laaa..the 1st pro exam during end year 2,2nd pro end year 3 and the final pro exam during the final year which is during the 6th yr.clear? oke then why pro exam?professional exam?gaya cm poyo..poyo?tanyelaa datuk nik..spe ckp poyo tu cnfrm kene ketuk kepala haha nk dipendekkan cite,segala pro exam ni,kalau tak lepas tak bole naik tahun..kire kalau final pro tak lepas tu tak bole grad..camtulaaa..oke then detail exam system kt medical skul usim nii..bole inbox sy laa ye,pnjg kot nk cite! haha

oh lupe nk bgtaw,sy da habes preclinical year!!! hooreeee! lpas ni clinical year;new era of my life bak kata datuk nik..gembira+takut+cuak+taksabar! selama 3tahun preclinical year ni,year 3 plg byk kenangan n sy ingt semua benda yg trjadi ms year 3 nii..kalau nk ingat balik all memories ms year 1 esp,mmg satu pon takde dlm otak,,sbb tyme tu kan baru brhijrah dr tamhidi sctech..jd masih sesi suai kenal dgn budak2 coursemate.mmg masih dlm dunia sendiri.memang x ingat apa2,cuma ingat spe duduk kt kanan n kiri tyme lecture,tu jek..*teruknye!* kalau takde pertukaran,insyaAllah stat dengan posting medicine kt Hosp Ampang,doakan sy ye!

ni tga holiday,tak sabar nk puasa sebulan kat rumah,less than a week je lg nk ramadhan dah...n act,skarang ni classmates sume tga brcuti sakan kat aussie,so knapa sy tak pegi pdhal dr dulu sy plg semangat nk pegi international trip ni..emmmm,biarlah sy dan Dia je taw..sbb ade sesetengah bnda lebih baik kita simpan sndri dan org lain tak taw kn? :)

td cm tetbe came across kat dlm kepala ni,act dah lama terpikir dah...cuma td cam lama mengelamun pikir sbb sorang2 kt rumah..afte dis,sy msuk klinikal yr,kjap kt ampang,kjp kt temerloh,HKL,HUKM..smpai la sy grad..big sista dlm few weeks lg dy grad,pastu keje ntah smpi ke mana,sabah sarawak kte tak taw..encik adik bln 9 masuk degree iA,engine,,cnfrm lg sibuk compare tyme dy asasi..cnfrm lg ssh nk jumpe,td jumpe pon afte a month pdhal kampus sy dgn dgn kampus dy setengah jam da sampai..see?terpkir x ape yg sy pkir?ke sy sorang je pkir lebih2?ntah..tak pasti apa sy pkir..pastu kalau tetbe cik kakak tu kawen?camne?*ape yg camne?sy mmg tak sabar nk dpt abg ipar* kannn..?serabut gle pkir dr tgahari td..ish ish ish pastu hadiah apa nk bg kt cik kakak dy nk grad ni?ke takpayah hadiah,doa pon da sgt bgus..kn?oke sgt truk haha

dan...cousin sy puan ina yati yg sebaya dgn sy da dpt anak,nama dia AIMAN..mencabar iman kan.dh laa dy sebaya,dah kawen,dah dpt anak,nama aiman lak tu..naseb anak dye laki,,sbr jelaa sy huhu so,cik aiman gugu bile turn awak? 'turn ape?' yelaaaa,awak bile nk kawen? 'sy?npe?awak ade anak kucing yg msih bujang?' haha sape suro tnye,kan dh kene..serabut sebenarnye pikir jawapan utk soklan camtu,sbb mmg takde dlm skema jawapan..cari kat mana2 pon x jumpe jawapan dye..dan sy ni teruk cikit,taste sgt truk..mmg truk jugak kene bahan dgn kwn2 psl taste sy,,sbb sy lebih prefer arrange marriage compare dgn plihan sndri,,sy lebih prefer 'bad boy' compare to 'gentleman"..dan sy lebih suka tgk laki yg serabut br blik keje dgn tie ntah ke mana,drive dgn muka penat,lengan bj terlipat2 compare dgn pg2 pkul 7,laki yg smart dgn tie,kot,bau wangi..sbb tu sy lebih suka tgk laki letih muka serabut baru balik bersukan ke ape compare to sentiasa duduk dlm aircond,wangi sentiasa..bosan je. *oke enough gugu,jg pndangan hak*

oke jap nak share dgn awak gambar2 sepnjg year 3! :):)

1st presentation microbe


tyme jamuan raya

masa orientasi year 1

sambut besday Sir Arho

tyme malas studi grup haha

masa bukak gerai untuk kumpul duet....

jg gerai ms 1st batch convo

blaja scrubbing :)

bulatan gembira! smoga next bulatan gembira cukup 30 orang!


masa OPKIM kt terengganu

konvensyen bidadari dunia

Uni Malaya

besday ustaz nazri

wedding ani&mael <3

makan ramai2 before exam

the last tyme distribute dim sum..rindu dim sum!

exam!

post-exam!


white coat ceremony :)

>>counting down to ramadhan~

5 comments:

Faariis said...

hak hak. cerita yang menarik. tontonan umum.

Laila Azmi said...

Post yg full of memories 3rd year.. Huhuhu.. Tetibe cam sedih.. :-)

zT said...

rinduuuuuuu :D

TasniimAHY said...

loorr, sejak bile tukar link blog nie. mne aimankiut.blogspot? agaga. gugugugu, rindu x sy? ahaha.

GuGu said...

rinduuuuuu semua!!

tasniim..ye ye sy rindu awak haha